HİJYEN VE SANİTASYON EĞİTİMİ

HİJYEN VE SANİTASYON EĞİTİMİ

Hijyen ve Sanitasyon Hakkında Genel Bilgiler

Bir gıda işletmesi için hijyen ve sanitasyon kurallarının uygulanması vazgeçilmez bir şarttır. Bu kuralların uygulanması, üretilen ürünler için gerekli olan yasal şartların karşılanması yanında müşteri memnuniyetini ve sürekliliğini sağlayacak ürünlerin elde edilmesini ve sağlıklı çalışma ortamlarının oluşturulmasını sağlayacaktır.

Gıda güvenliğiyle ilgili insan sağlığını tehdit eden fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri önlemek, yok etmek veya kabul edilebilir seviyeye indirmek hijyen uygulamaları önemli rol oynar. GMP kuralları ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde işletmenin uymak zorunda olduğu hijyen ve sanitasyon kuralları konusunda çalışanlar hijyen eğitimleri ile bilinçlendirilmelidir.

Gıda işletmelerinde hijyen kavramının benimsetilmesi için gıda işletmesinde hijyen ve sanitasyonun anlamı, önemi, nasıl yapılacağı, dezenfeksiyon ve sterilizasyon yöntemleri, personel hijyeni, uygun altyapı ve çalışma ortamı, saniter alanlar, ekipman, deterjan ve dezenfektan kullanımı gibi konular hakkındaki temel bilgiler hijyen ve sanitasyon eğitimi ile çalışanlara aktarılmalıdır.

Hijyen nedir?

Hijyen kelimesi, Yunancada saglik anlamindaki hygies kelimesinden türemistir ve saglik bilimi, saglik hizmetleri, koruyucu hekimlik gibi konulari kapsar. Yani saglik için gerekli kosullarin saglanmasi ve sürdürülmesi için öngörülen uygulamalardir. Sözlük anlami ise; ferdin veya toplum olarak insanlarin sagliginin korunmasi ve gelistirilmesine çalisan beslenme, saglik ve çevre konularindaki bilgileri bir sentez halinde uygulayan bilim dalidir.

Gıda Hijyeni nedir ?

Gıdanin kullanım amacı dikkate alınarak tehlikenin kontrol altına alınmasi ve gıdanın insanlar tarafından tüketiminin uygunluğunun sağlanması için, gerekli her türlü önlem ve koşullar olarak tanımlanmaktadır.

Sanitasyon nedir?

Latincede saglikla ilgili demektir. Saglik için uygun kosullarin yaratilmasi ve sürdürülmesi islemidir. Sanitasyon dendiginde temizlik ve dezenfeksiyon akla gelmektedir.

Gida Sanayinde Sanitasyon nedir?

Gida üretiminde hijyenik ve saglikli kosullarin olusturulmasi ve korunmasi demektir. Bunun anlami da; gida hammaddesinin tasinmasi, ürüne islenmesi, ambalajlanmasi, depolanmasi ve satisi sirasinda çesitli kaynaklardan olabilecek kontaminasyonlarin engellenmesidir.

Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi İçeriği:

Hijyen eğitimi Mikroorganizma nedir?

Hijyen eğitimi Mikroorganizmalar üremek için nelere ihtiyaç duyarlar?

Hijyen eğitimi Bozulma ve raf ömrü nedir?

Hijyen eğitimi Zehirlenme nedir?

Hijyen eğitimi Gıdalara bağlı oluşan diğer tehlikeler

Hijyen eğitimi Gıda sanayiinde hijyen ve sanitasyon

Hijyen eğitimi Temizlik işlemlerinde kullanılan maddeler

Hijyen eğitimi Çapraz bulaşma

Hijyen eğitimi Personel hijyeni

Hijyen eğitimi Pest kontrol

Hijyen eğitimi Gıdaların işlenmesi ve muhafazasında dikkat edilecek noktalar

Hijyen eğitimi Hijyenik tasarım nedir?

Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi Süresi:

Şirketimiz tarafından Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi için öngörülen süre 1 gündür. Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi için öngörülen bu süre Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi alacak kişi sayısına göre değişebilir.

Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimine Kimler Katılabilir:

Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi, gıda maddeleri üretiminden ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki firmaların çalışanları ve yöneticileri, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, ziraat mühendisleri, su ürünleri mühendisleri, kimya mühendisleri, gıda teknikerleri ile kendini gıda hijyeni üzerinde geliştirmek isteyen tüm katılımcılara yöneliktir.

Gıda İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon Eğitimi sertifikası

Kurs sonunda katılımcılara hijyen ve sanitasyon eğitimi sertifikası (katılım sertifikası) verilecektir.

Foto Galeri

Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayın